Minns du världens bästa bilspel?

Vilket var det första bilspelet du spelade? Motorapornas första bekantskap med virtuell bilkörning var Test Drive i sin första tappning.

Test Drive hade en bana och de fem bilar som fanns att köra hörde till de absolut värsta som bilindustrin hade att uppbringa på 80-talet: Chevrolet Corvette C4, Lotus Esprit Turbo, Lamborghini Countach, Porsche 911 (930) Turbo och Ferrari Testarossa.

Vid lanseringen prisades spelet av datortidningar för kvaliteten på ljudupplevelsen och den helt fantastiska grafiken. Vi kan förstås inte annat än hålla med, vinjetten till Test Drive 1 kan man aldrig lyssna på för många gånger och musiken i menyn där man väljer bil får tveklöst spelaren att sitta och scrolla någon minut extra bara för att få lyssna på välljudet!

Då spelet utvecklades fanns inga moderniteter som dubbelkopplingslådor i sportbilar så bilarna fanns bara med manuell låda så det gällde att passa sig. Varvade man motorerna så att mätarnålen gick för långt upp i rödmarkeringen sprack vindrutan och spelet avbröts.

Se, lyssna och njut av denna video som tar oss igenom hela Test Drive-seriens historia.

No Comments Yet.

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: