Sponsrat inlägg: Hankook träder fram som aktör bakom “Däckpiraterna”

Kanske har du sett något av Däckpiraternas videor på YouTube? Videoklipp där Däckpiraterna i smyg byter från odubbade vinterdäck till sommardäck på bilar. Om inte finns ett av klippen här:

Ett tips är att surfa in på deras YouTube-sida och läsa några av kommentarerna som vitnar om att däckval är något engagerar många bilister. Koreanska däcktillverkaren Hankook träder nu fram som upphovsmän bakom gruppen och videorna och förklarar att de gjorde detta för att skapa uppmärksamhet kring faran i att köra med vinterdäck under sommartid. Hankook jobbar aktivt för att lagstiftningen gällande bruk av dubbfria däck under sommarhalvåret skall ändras så det avlegaliseras då vinterdäck under sommartid innebär en större fara än många bilister är medvetna om. Enligt uppgifter från Sifo cirkulerar cirka 250.000 bilar i Sverige med vinterdäck på sommaren, vilket innebär att ungefär en kvarts miljon bilar har 40% längre bromssträcka än nödvändigt under sommarhalvåret! I krockar med fler än en bil inblandad har en av tio av dessa vinterdäck när den borde ha sommardäck, ett faktum som verkligen bör vara en ögonöppnare för att köra med rätt däck för rätt årstid.

”Att inget händer trots stora informationskampanjer och återkommande artiklar och tester i motorpress är frustrerande. Egentligen borde det i lag vara förbjudet med vinterdäck på sommaren och varje ansvarskännande bilist borde själv ta ansvar. För att få uppmärksamhet kring frågan valde vi en okonventionell väg”, säger Christine Silfversparre, marknadschef på Hankook Sverige. Vidare berättar Christine Silfversparre "Att köra med odubbade vinterdäck sommartid i tron att det är lika bra som sommardäck är livsfarligt. Därför kände vi att vi måste ryta till i frågan. Uppmärksamheten har blivit större än vad vi hade kunnat ana och nu är det förhoppningsvis många som byter däck”. Som bekant är däcken den enda kontakten med vägen och de  blir därmed helt avgörande för aktiv säkerhet i trafiken.

”Hankook och andra däcktillverkare lägger stor vikt vid att utveckla sina vinter- och sommardäck för en säkrare vägtrafik. Ett däcks säkerhet och prestanda är noga anpassat för respektive säsong och just därför är det en stor fara att köra med dubbfria vinterdäck under sommaren,” säger Joakim Palin, produktchef på Hankook Sverige. Utöver det faktum att det kan innebära stor fara att köra med däck för andra temperaturer och underlag slits dessutom vinterdäck väldigt hårt när de arbetar under högre temperaturer vilket dessutom är skadligt för såväl miljö som din plånbok.

Detta är ett sponsrat inlägg.

/MotorApa

No Comments Yet.

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: