Sponsrad video: NISSAN PULSAR

Efter åtta års frånvaro från marknaden tar nu Nissan åter upp modellnamnet Pulsar som de flesta bilentusiaster här i Europa förknippar med värstingen Pulsar GTI-R. Ett homologiseringsmonster till grupp A som gjorde 0-100 km/h på under 6 sekunder och klarade kvartsmilen på dryga 13 sekunder!

Förväntningarna på en namnkunnig modellbeteckning som "Pulsar" är med andra ord högt ställda! Allt emedan prestandan i nya Pulsar fått stå tillbaka jämfört GTI-R-versionen har tekniksidan en desto mer framträdande roll i 2015 års upplaga av Pulsar. I tillägg till detta har även komforten förbättrats avsevärt jämfört tidigare generationer och Nissan Pulsar kan bland annat stoltsera med väl tilltaget benutrymme för fram- och baksätespassagerare samt mycket generöst bagageutrymme, tack vare klassledande hjulbas. Baksätet är fällbart 40/20/40 vilket ger ett väldigt flexibelt utrymme som lätt anpassas för de föremål som behöver medtagas, hela 1395 liter går faktiskt att stuva in i skuffen! Access till baksäte har gjorts enkel genom att erbjuda en vid öppningsvinkel av bakdörrar vilket underlättar vid t ex i- och utförsel av barnstolar i baksätet.

Prestantaelementet finns dock fortsatt kvar i och med den 190 hk starka turbomotorn som kan kopplas antingen till manuell växellåda eller automat. Även om prestanda varit en given ingrediens i Pulsar-receptet har givetvis miljöhänsyn vägt tungt och Pulsar kommer därför uttrustad bland annat med Start-Stop teknik för att minska tomgångskörning och därmed utsläpp.

För att garantera säkerhet för förare, passagerare såväl som medtrafikanter erbjuder Pulsar bland annat SafetyShield som hjälper dig hålla koll på eventuell körfältsavvikelse, föremål i döda vinkeln samt detektering av rörliga föremål i bilens närhet. Bilens frontkollisionsvarning och autobroms läser dessutom kontinuerligt av vägbanan för att hjälpa dig att förhindra eventuella olyckor vid hastigt uppkomna faror på vägen. Bakom ratten på nya Pulsar kan du känna dig trygg i alla lägen!

Detta är ett sponsrat inlägg.

No Comments Yet.

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: