Gör bilen redo inför sommarsäsongen

Gör bilen redo för sommarsäsongen,

Du kanske är en av dem som har turen att ha ett eget garage med plats för både bilen, förvaring och mekande i vilket du förvarar din ögonsten. I så fall är du sannolikt väl förtrogen med det faktum att en del av tjusningen med att ha bil, ja i alla fall en bil man är lite entusiastisk över, inte bara är att köra den utan faktiskt att få vårda den. För någon som inte har ett brinnande bilintresse verkar det förstås märkligt hur någon kan finna ett nöje i att ”tvätta och laga” sin bil men faktum är att det kan vara en meditativ och avkopplande syssla som ger en hel del tillbaka.

Känslan av att fixa en termos med kaffe och sätta undan en hel kväll till bilen är grym! Att noggrant rengöra interiören för att därefter tvätta, torka och vaxa bilen är underbar för många bilentusiaster. I synnerhet vaxningen är givande, bilen glänser djupt efteråt och du ges under arbetets gång tillfälle att studera bilens formgivning och detaljer. Vaxningen är förstås också ett bra tillfälle att hitta olika småskador såsom stenskott eller annat som behöver fixas till.

Lika givande kan det vara att utföra en helt vanlig service, att känna av hur bilen går bättre efteråt är väldigt givande. Bilen kan till exempel bli lite piggare och gå lite tystare då man gör oljebyte i motor och växellåda samtidigt samt byter luftfilter och tändstift. Att återfå funktion i något som varit trasigt är förstås nästan ännu roligare.
W203 motor

För att få ut maximal glädje av bilen under sommarsäsongen och förebygga eventuella problem vill vi uppmana er att göra en ordentlig service med byte av olja, oljefilter, luftfilter och tändstift i motor. Övrigt att tillse är att kylarvätska och bromsvätska är up to date, eventuellt behövs även oljebyte i växellåda, fördelarlåda och bakaxel om tillämpligt. Några säkerhetsdetaljer vi vill pusha för är att kolla av är bromsbelägg, bromsskivor, däck och torkarblad. Något som gör skillnad på vägegenskaperna och förbrukningen är även att låta göra en hjulinställning om inte en sådan blivit gjord på ett tag.

När det gäller att införskaffa slitdelar och övriga reservdelar till sina små projekt finns det ju förstås en uppsjö av sätt. Vi på MotorApa vill dock tipsa om att handla på nätet, då behöver du inte åka till affären eller fundera på om de artiklar du vill beställa finns i lager. www.reservdelar24.se är en sida som saluför över 500 000 artiklar, erbjuder ett flertal betalningssätt och snabb leverans. De har delar till ett flertal bilmärken, för att spana in deras utbud till Mercedes populära sedanversion av W203-serie (C-klass) klicka på denna länk.

w203 exteriör 2

Detta inlägg är sponsrat av Reservdelar24.se.

// MotorApa

No Comments Yet.

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: