Slutrapport långtidstest Mini Cooper D 2012, R56

Efter ganska så exakt 34 månaders ägande och dryga 8800 tillryggalagda mil är det dags sammanfatta ägandet av denna bil. Bilen har bortsett från ett bytt bakhjulslager, ett halvljus och en glödlampa till dimbakljuset endast krävt service och gått fantastiskt bra. Aldrig en tillstymmelse till el- eller motorbekymmer, kort sagt en högkvalitativ produkt!
Skall vi då göra ett sammandrag av ägandekostnaderna för bilen? Nu har vi trots allt facit!

Värdeminskning 70´000 kr
Försäkring 15´443 kr (två års delkasko + ett års helförsäkring)
Service 5´960 kr
Reparationer Byte hjullager bak 2´750 kr
Byte halvljus+dimbakljus 1´077 kr
Besiktning 339 kr
Drivmedel 57´420 (beräknat på en medelförbrukning av 0,45 á 14,50 kr/litern)

Slutsumma ägande knappt tre år och drygt 8800 mil: 152 989 kr
Detta ger en milskostnad på smått otroliga 17,38 kronor/mil!

Det mina, kära läsare är svårslaget! Nästan så man ångrar nybilsköpet.. Håll utkik för avtäckning av nya MotorAp-mobilen!

Lite motigt att lämna ifrån sig bilen efter drygt 8800 mil tillsammans. Dags för den att göra en ny ägare glad! Troligen Sveriges bäst skötta Mini med avseende på mil och ålder..

Lite motigt att lämna ifrån sig bilen efter drygt 8800 mil tillsammans. Dags för den att göra en ny ägare glad! Troligen Sveriges bäst skötta Mini med avseende på mil och ålder..

Vill ni läsa mer om Mini Cooper? Läs då här, här eller här.

/MototApa

2 Responses

  1. Välkommen i klubben! Värdeminskningen kommer alltid surt, och värre än man räknar med, man blir nästan lite arg faktiskt. Resterande kostnader är löpande och känns inte på samma sätt även om det blir jobbigt när man gör som du summerar ihop det. Men allt detta är glömt så fort den nya bilen kommer... :-)
    • admin
      Hej Jocke, tack för din kommentar! Måste dock säga att värdeminskningen var väldigt lindrig med avseende på körda mil! Och som du säger, det är vatten under broarna nu när en ny bil står på uppfarten! =) MVH MotorApa

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: