Hur vårdar du din bil?

Efter att ha provkört en skåpbil med dieselmotor är det nu dags att fokusera på vanliga personbilar igen i det här inlägget. Vi har tidigare nämnt att vi gillar att ta hand om våra bilar så nu kände vi att det var dags att vara lite mer konkreta och berätta om hur vi tar hand om åtminstone en av våra bilar.

I somras var det dags för service av denna BMW 3-serie Touring. Dessutom var lädret lite smutsigt på sina håll och det hade blivit ett litet färgavskav samt en liten, liten spricka i förarstolens ena sidostöd, oacceptabelt för en bilentusiast! Självklart behövde även lacken få sedvanlig vård för att få maximal lyster. Även en kombibil som används som daily driver i familjen går att hålla riktigt fin.

Det underhåll som gjordes var alltså:

1. Inlämning på bilfirma för service med allmänn fordonskontroll, byte av motorolja och oljefilter, byte av tändstift och slutligen byte av bromsvätska.

2. Samma bilfirma fick även göra en utvändig rekonditionering med polering. I tillägg för detta hade jag läst en del om lackskyddsmedlet Ultima Paint Guard som jag ville testa och således beställde en flaska med tillhörande applikator över nätet av. Ett medel som skall skydda lacken och ge skydd precis som vax men skall hålla betydligt längre och vara mycket mer lätt att lägga på.

Efter att ha testat Ultima Paint Guard kan vi konstatera att det gav fin lyster och att det var löjligt enkelt att lägga på, verkligen ljusår enklare än att vaxa bilen. Är riktigt nöjd hittills men det återstår att se hur hållbart detta är.

3. Fullständig invändig rekond med rengöring av hela inredningen (ja, hela inredningen inklusive innertak och bagagerumsmattor och allt) och behandling av lädret samt reparation med omfärgning av de små skadorna i förarstolens ena sidostöd. Detta jobb lät jag Colorglo i Helsingborg utföra efter att ha ringt runt en del och undersökt. Bilens läder blev verkligen som nytt efter denna behandling, helt otroligt. Vi kan varmt rekommendera Colorglo för att rengöra, behandla och reparera er läderinredning.

Vi har aldrig sagt att det är billigt att ha bil och kan konstatera att det kostar att ligga på topp....men såhär fint blev slutresultatet. Dessutom går bilen klockrent och vid tankningarna har förbrukningen legat på samt under uppgiven förbrukning enligt ECE-norm, det gör nytta att sköta servicen på bilen.

Slutresultatet blev såhär fint:

BMW e rekond ext 1 BMW e rekond ext 2 BMW e rekond ext 3 BMW e rekond int 1 BMW e renond int 2

Vad gör du för underhåll på din bil? Har ni gjort någon rekond eller reparation som ni har före- och efterbilder på och som ni är riktigt nöjda med? Skicka gärna in detta till oss!

 

MVH/

MotorApa

2 Responses

  1. Ulf
    Bilen ser verkligen fin ut efter behandlingarna! tack för tipsen med ultama paint guard och invändigt skinnbehandling av colorglo. Jag har själv slitage i min bil och ska testa colorglo :). Visste inte man kunder reparerra skador i läder.
    • admin
      Så kul att du hade glädje av vårt inlägg Ulf! MVH MotorApa

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: