Vinterdäck – ett säkert val

För oss bilister i Sverige är vinterdäck ett mycket väl känt begrepp, inte minst en källa till debatt och diskussion.
Bortsett från lagstadgad period mellan 1a december och 31a mars är frågan om när det egentligen är dags att byta till vinterdäck en brännande fråga varje senhöst. För att inte tala om huruvida man skall köra med eller utan dubb..
Självfallet finns en hel del utrymme för tycke och smak i den senare frågan, men nog så viktigt är förstås var man i huvudsak rör sig vintertid och vilket väglag man kan räkna med att vintern bjuder på.
Önskas experthjälp vad gäller mönster, dimensioner, fälgval och huruvida man bör välja dubbade eller odubbade vinterdäck finns detta att tillgå hos Däckia som har lång erfarenhet av rådgivning, försäljning, lagning och montering av såväl sommar- som vinterdäck. De finns representerade från Kiruna hela vägen ned till Ystad, så oavsett var i landet du befinner dig
finns hjälp att tillgå.
Har du redan bestämt dig för vilket däck du vill ha? Då kan du enkelt och smidigt beställa däcken på nätet från www.däckia.se och sedan få dem
monterade hos din lokala Däckiaverkstad. Däckia tar då fullt konsumentansvar, både för produkt och montering!

Likt höstens diskussion om när vinterdäcken skall på, dyker samma diskussion obönhörligen upp då vårsolen börjar titta fram och värma upp asfalten.
När skall sommarsulorna på, och var ska man då göra av vinterdäcken? De flesta är nog överens om att vinterdäcken inte är någon större prydnad när de väl tagits av bilen, så gör som MotorApa, langa in däcken på däckhotell hos Däckia! När hösten återigen kryper på blir förfarandet enkelt - åk till däckhotellet, få hjulen bytta och lämna kvar sommarhjulen på hotellet.

Mer information om Däckias verkstäder och utbud finner du här. Sist men inte minst, ett litet bevis på att vinterhjulen inte behöver sitta på
fula plåtfälgar utan att bilen kan vara lika tjusig vintertid som sommartid..

Numer finns såväl dubbade som odubbade vinterdäck tillgängliga i de flesta dimensioner, så snart är förhoppningsvis fula vinterfälgar ett minne blott..

Numer finns såväl dubbade som odubbade vinterdäck tillgängliga i de flesta dimensioner, så snart är förhoppningsvis fula vinterfälgar ett minne blott..

/MotorApa

No Comments Yet.

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: