Trollhättans bilindustri levererar fortsatt nyheter!

Det nya kompositmaterialet Trifilon, som är en kombination av naturfiber och kolfiber, är både betydligt lättare och i flera avseenden starkare jämfört med rena kolfiberlaminat. Materialet har även visat en dubblerad tolerans mot vibrationer i jämförelse med ren kolfiber. Genom att materialet är 33 procent biobaserat har det mindre miljöpåverkan än ren kolfiber.
De nya kompositegenskaperna uppskattas bland annat inom motorsport och de förbättrade egenskaperna gör att det nya kompositmaterialet kan användas i en mängd olika produkter och applikationer. Trifilon spår en ljus framtids på en global marknad och spår 300 procent tillväxt per år närmsta tiden. Omsättningen beräknas till 30 miljoner kronor 2017 på de nuvarande marknaderna, men Trifilon räknar även med kunna positionera sig på många nya marknader fram till 2016.

Trifilon har även gått samman med produktionsbolaget Cliff Produktion och Modell. Det nya företaget har etablerat sitt innovationsföretag i Saabs tidigare utvecklingscentrum i Trollhättan, nu ägt av NEVS, med maskinell och högteknologisk utrustning i världsklass.

Spännande och roligt att Sverige fortfarande levererar innovationer inte bara till bilindustri utan även till motorsporten!

Trifilon har bidragit med material till stor del av karossen på Volkswagens rallycross bil.

Trifilon har bidragit med material till stor del av karossen på Volkswagens rallycross bil.

/MotorApa

No Comments Yet.

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: