´Tis the season!

Isle of Man Tourist Trophy, eller kort och gott Isle of Man TT har nog gått få motorentusiaster förbi. För er som ännu ej är bekanta med Isle of Man TT refereras det av anordnarna själva till som världens mest spektakulära motorhändelse och MotorApa är nog ganska villiga att skriva under på detta.
Tävlingen körs med motorcyclar runt Isle of Man på en slinga om cirka 36 mil. Så långt inget konstigt bortsett från att slingan går på helt vanliga landsvägar och genom byar med hastigheter långt över 300 km/h! Marginaler för fel finns med andra ord inte och dessvärre är dödsolyckor inte helt ovanliga under tävlingarna.

Spektaklet äger rum mellan 30/5 till 12/6 i år och allt finns att läsa här där schemata för racing och träningar återfinns såväl som resepaket, boende mm mm. Känner ni fortsatt inte övertygande om att det låter spännande? Ta en titt på videon nedan så lär ni ha bokat biljetter innan videon är slut..

PS. Det finns möjlighet för allmänheten att köra runt banan under de två veckorna tillställningen äger rum, även om gemene MC-förare håller betydligt beskedligare hastigheter ser ju banan inget kort om spektakulär ut!

/MC-Apa

No Comments Yet.

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: