Porsche Cayman GT4 – “riktmärke i klassen” enligt Porsche

Porsches senaste tillskott med beteckningen "GT" är Cayman GT4. Det är första gången Porsche introducerar en GT-modell baserad på Cayman, med komponenter från 911 GT3. En varvtid på 7:40 runt Nürburgrings "Nordschleife" gör den till "ett riktmärke i klassen" enligt Porsche själva. Cayman GT4 presenteras officiellt på bilsalongen i Génève i början av mars.

Cayman GT4

Cayman GT4

Cayman GT4 drivs av en 3,8-liters boxersexa med 385 hk (283 kW), deriverad från 911 Carrera S och är kopplad till en sexväxlad manuell låda. Cayman GT4 gör 0 - 100 km/tim på 4,4 sekunder och toppfarten är 295 km/tim, imponerade siffror för en bil som i mångas ögon betraktas som en "fattigmansporsche". Bränsleförbrukningen är angiven till 10,3 liter per 100 km, detta är dock inte lika imponerande 2015..
Jamför med standardcayman är GT4 sänkt 30 mm och chass samt bromsar består nästan uteslutande av delar från 911 GT3.

Cayman GT4

Finns även i blått för dem som inte gillar gula bilar.

Till det yttre skiljer sig Cayman GT4 markant från vanliga Cayman. Tre stora luftintag framtill och en stor fast monterad vinge bak är delar av ett aerodynamiskt paket som skapar downforce, Cayman GT4 blir därmed första Porschen med downforce över såväl fram- som bakaxeln för gatbruk. Som tillval kan Cayman GT4 utrustas för ännu sportigare användning. Tillvalen inkluderar PCCP keramiska bromsar, skalstolar av kolfiber (CFRP), ett Sport Chrono-paket med den unika appen Track Precision och ett Club Sport-paket. Ytterligare detaljer som särskiljer GT4 från dess mer beskedliga syskon är sportratten.

Cayman GT4

Större prislapp - mindre ratt.

Med motorn placerad mitt i bilen och med "de bästa köregenskaperna i sin klass" (källa:Porsche) fortsätter den traditionen från 904 GTS, 911 GT1, Carrera GT och 918 Spyder.

Porsche Cayman GT4 kan beställas redan nu och kommer till återförsäljarna i slutet av mars. Har du tänkt beställa en lönas det inte hänga upp sig alltför mycket på priset dock, det är nämligen ej fastställt ännu. Räkna dock med att det blir dyraste Cayman hittils..

 

Cayman GT4

Ser faktiskt riktigt elak ut!

 

/MotorApa

No Comments Yet.

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: