MotorApa åker Tesla med Taxi Stockholm

MotorApa har tidigare rapporterat om Taxi Stockholms ambition att bli så gröna som möjligt i sina bilval, de började i våras med att införskaffa Nissan Leaf vilka nu varit i trafik sedan i maj med framgång. Då Taxi Stockholm märkte att elbilar fungerar alldeles utmärkt som taxibilar i Stockholm gick de vidare till att införskaffa nästa steg i elbilsfloran - Tesla Modell S P85. Den första sattes i drift 18e december, de har nu tre stycken Tesla i trafik och har tre bilar till på ingång! Oddsen blir med andra ord bättre och bättre att för att du skall få åka Tesla då du ringer på Taxi Stockholm!

Tesla S

Stockholms snyggaste taxi..?

Vår mycket sympatiske chaufför Belan visade med stor entusiasm bilens funktioner och det märktes tydligt att han trivs bra med bilen. Tesla har en uppgiven räckvidd på ca 50 mil för nämnda bil och Belan berättar att han klarar ungefär 42 mil per laddning vilket får ses som klart godkänt med avseende på väderlek och den stopp-gå-körning som stads- och taxikörning innebär.

Tesla S

Åkturen gick naturligtvis tyst och mjukt, Teslans rymliga baksäte lämpar sig utmärkt för direktion. Inte minst blir bilen en praktisk taxibil i det avseendet att det finns bagagerum även fram till, något som de flesta taxiresenärer inte alls är beredda på enligt Belan.

Tesla S

Två baggagerum - smidigt i taxibil!

Tesla S

Knappar och mätartavlor har ersatts av skärmar i Tesla. Fräckt - ja! Snyggt - kan diskuteras..

Tesla S

Tesla S 85

Taxi Stockholm har idag 95% av sina bilar miljöklassade vilket naturligtvis är att betrakta som föredömligt, MotorApa håller dock fortsatt tummarna för att fler av dessa miljöbilar blir den mycket trevliga Tesla modell S, eller kanske D...

/MotorApa

No Comments Yet.

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: