David Hasselhoff, tidsresor och en Lamborghini Countach, nästan.

Få har väl missat YouTube-sensationen "Kung Fury", som i likhet med framgångssagan "Iron Sky", började som en plojtrailer på YouTube men som sedemera tack vare så kallad "crowd funding" fått ihop tillräckligt med pengar för en långfilmsproduktion. Bortsett från de mest spektakulära slagsmålsscener man kan föreställa sig och tidsresor har trailern en framstående medspelare i form av en Lamborghini Countach LP5000 QV. Eller nästa iallafall.

Bilen är replika som byggts av två sanna entusiaster, Daniel och Fredrik som lagt ned cirka tio år på att färdigställa bilen för att få alla detaljer så lika originalet som möjligt. I likhet med MotorApa har dessa två entusiaster en faiblesse för 80-talsbilar. Chassiet är byggt för att efterlikna originalet ned i minsta möjliga detalj vilket fordrat många timmars konstruktions- och byggarbete. Chassiet har sedan klätts med en kaross från brittiska tillverkaren Mirage Replicas.

Till skillnad från originalet drivs denna bil av en V8 istället för en V12. Motorn är en GM smallblock på 5,7l och levererar 497hk, så även om det saknar fyra cylindrar är bilens prestanda väl jämförbar med dess italienska förlaga.

Nedan följer musikvideon till filmens ledmotiv där bilen i fråga figurerar, mycket nöje!

hoff (1)

Enligt källor lär bilen vara till salu, men bara till rätt köpare...

/MotorApa

 

No Comments Yet.

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: