3st Opel GT på rad!

Opel GT 4
Nyligen skrev vi om våra favoritbilar från 60-talet och imorgon kommer ett stort inlägg om våra favoritbilar från 70-talet. Vi tyckte då att det kunde passa bra som övergång att smyga in några bilder på dessa unika bilar som tillverkades under 60 och 70-talen.

Har ni någonsin sett en första generationens Opel GT i verkligheten? Inte? I Seattle såg vi tre stycken bredvid varandra, i samma färg och i samma bedagade skick. En minst sagt ovanlig syn.

Popuplysen som fälls upp manuellt med en spak i mittkonsolen

Popuplysen som fälls upp manuellt med en spak i mittkonsolen

En ovanlig syn

En ovanlig syn

Man kan inte låta bli att undra vad framtiden har att erbjuda dessa tre exemplar av Opels klassiska bakhjulsdrivna sportvagn, helrenovering och försäljning?

Opel GT lanserades 1968 och tillverkades till och med 1973, en kort livslängd för en bilmodell. Motoriseringen bestod av antingen en 1,1 liters fyra på 60 hk eller en 1,9 liters fyra med 90 hk. De flesta bilarna levererades med 1,9 litersmotorn. Även om effekten var beskedlig så bidrog den låga vikten om ca 970 kg till att 0-100 km/h kunde nås på 11 sekunder. Toppfarten uppgavs till suspekt höga 187 km/h, förmodligen kände sig Opel säkra på att detta var mer än vad de flesta förare vågade försöka sig på att verifiera i den lilla bilen.

Opel GT 3

Opel GT 5

Ha en riktigt trevlig Valborg önskar gänget på MotorApa!

 

No Comments Yet.

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: